고려대학교 심리학부 로고 이미지

NEW&EVENT

NOTICE

대학원공지

[성균관대 IBS 뇌과학이미징연구단] CNIR 세미나 (6/22)

2022.06.20

안녕하세요

성균관대 IBS 뇌과학이미징연구단(CNIR) 행정지원팀 오주희입니다.

06월 22일 수요일 11AM, 아래와 같이 CNIR Seminar를 진행합니다!

오프라인으로 연사를 모시고 세미나를 진행할 예정이며, 시간을 내주셔서 많은 참여해주시면 감사하겠습니다.

(관심있으신분 누구나 참여 가능합니다)

CNIR Seminar

Date:  11AM, Wednesday, June 22nd

Place: 수원 성균관대 N센터 86126호

zoom으로도 참여하실 수 있습니다! (ZOOM ID: 728-142-6028 / PW: cnir)

Speaker: Daeyeol Lee, Ph.D.

(Department of NeuroscienceJohns Hopkins University)

Title: Neural Mechanism of Detection and Decision Making

Abstract: Choices we make in our daily lives are embedded in a stream of potentially irrelevant noisy events.  Yet, how the onset of a behaviorally relevant event is detected and triggers the deliberative process leading to a motor response is not well known. We have examined the choice behaviors and neural activity in the primate frontal eye field while the animals perform a color discrimination task in which the informative stimulus is often preceded by a neutral stimulus for variable durations. We found that the detection of the informative stimulus suppresses both choice behavior and ongoing microsaccades.  The pattern of brief suppression in FEF activity after the onset of informative stimulus suggested that it was also related to motor suppression. These results suggest that momentary arrest of motor preparation is important for dynamic perceptual decision making.